Dries Van Langenhove, de serial loser ondernemer kwakzalver  

19-02-2023

Er is een hele bundel geklungel van rekeningen, oproepen en bedrijfjes rond Dries Van Langenhove die zich niet alleen als jongste parlementair van Vlaams Belang profileerde dankzij de eerste plaats op de lijst trouwens en we zijn trouwens benieuwd of hij zou verkozen zijn vanop een niet zo verzekerde verkiesbare eerste plaats. Dezelfde Dries stelt zich altijd en overal in woord, video en waarschijnlijk ook in zijn dromen als de volgende Bannon die met een extreemrechts media empire miljoenair is geworden en nu dat geld verspilt aan hopeloze dromen van amateur-coupisten en activisten in Amerika, Brazilië en Europa. Maar ook dat laatste is totaal verkeerd afgelopen want Bannon heeft zich al snel uit Europa teruggetrokken, in Amerika wordt hij vervolgd voor Capitolriots en in Brazilië is de coup van Borsalino totaal mislukt. 

Wat onze Van Langenhove vergeet is dat het heel hard werken is om dat te bereiken en dat een zoveelste keer dezelfde oude plaat afspelen (naar Bart De Wever) met een paar remixen niet de grote massa naar zijn videokanalen gaat brengen.

Iedereen veronderstelde eerst dat Van Langenhove Francken zou achterna gaan (al gaat Francken nu ook sneller achteruit dan hij ooit voor mogelijk hield) maar Van Langenhove blijft de hopeloze dwerg die maar niet wilt groeien, noch op zijn eigen mediakanalen noch op die van moederpartij Vlaams Belang. Hij kan dan wel pretenderen dat hij onafhankelijk is maar zonder de hulp en vooral het geld van het Vlaams Belang zou hij er nooit in geslaagd zijn om zelfs vanop de eerste plaats in het parlement te geraken. Hij vergeet echter dat een partij wel een lanceerplatform kan zijn maar dat ze onverbiddelijk kunnen zijn indien de afgevuurde raketten nadien er niet in slagen om hun eigen publiek te verzamelen zodat ze kiezers kunnen toevoegen aan de partij. Heel veel beginnende politici voor hem veronderstelden dat ze omwille van hun eigen intelligentie zomaar die eerste verkozen plaats kregen en dat de partij nooit meer zonder hen zou kunnen overleven om soms sneller dan verwacht vast te stellen dat ze geparkeerd en genegeerd werden of vriendelijk met een mooi postje richting uitgang werden geduwd.

Van Langenhove denkt dus dat hij zoals Trump zijn eigen groots mediabedrijf zal starten en dat hij volgens zijn eigen bescheiden mening films zal maken, radio's en andere media zal vertegenwoordigen, overnemen of oprichten. Hij denkt dat producenten en creatievelingen met fantastische ideeën naar hem toe zullen zwermen zoals vliegen naar een stuk stront. Misschien wordt het tijd dat hij weer onder de normale mensen komt, dwz zij die niet naar hem komen luisteren maar hun dagelijkse leven verderzetten alsof hij slechts een accident de parcours is en zijn banaliteiten liefst zo snel mogelijk willen vergeten.

Hij zou dat bedrijf trouwens vanuit zijn huis oprichten met een kapitaal van ... lees het goed .... 5000 Euro. Jawel met 5000 Euro zal Vanlangenhove Vlaanderen, Europa en de wereld veroveren want iedereen zit te wachten op zijn vernuftig inzicht. En om het nog simpeler te maken heeft hij niet goed nagedacht want zijn aangekondigde Alfamedia bestaat al in Beringen, in Nederland, Cyprus en Duitsland, Zuid-Afrika en Taiwan en ga zo maar door etc ....

Maar met Dries is dat allemaal geen probleem want Dries overwint alle problemen omdat hij nooit problemen heeft, hij maakt problemen waar er eerst geen waren, ze oplossen laat hij het liefst aan anderen over. Misschien denkt hij wel dat hij al een media imperium heeft want al die andere firma's hebben hem nodig want zonder Dries kom je er natuurlijk niet. En zijn onbestaand ingebeeld media imperium zal alle andere bedrijven en problemen doen verdwijnen als Icarussen voor zijn zon. Ondertussen heeft hij al zijn problemen opgelost door een nieuw media bedrijf op te richten, Altramedia.

Zoals Trump is hij gewoon een loser die heel de tijd probeert voor zijn ondergang uit te lopen door steeds opnieuw met nieuwe dingen te beginnen. Het grote verschil is echter dat Trump van het faillissement werd gered door crimineel zwart Russisch maffiageld dat zijn appartementen veel te duur kocht zodat ze hun misdaadgeld konden witwassen. Het is maar zeer de vraag of Russische gangsters Dries zullen willen redden van zijn mogelijke ondergang. Zelfs de drugsmaffia uit Antwerpen had blijkbaar zo te zien geen enkele interesse.

Dit is logisch want zoveel kijkers heeft hij ook niet, zelfs niet met alle hype die hij probeert te creëren. Tom van Grieken mag content zijn want hij haalt nog altijd veel meer kijkers en krijgt veel meer reacties dan zijn tegenpool alfamannetje Dries. Indien het omgekeerde zou waar zijn zou Dries wel proberen om zoals Francken in de NVA om het Vlaams Belang nog meer naar zijn hand te zetten. Want Dries moet altijd snel vooruit als het goed gaat want hij weet dat het weer snel bergaf zal gaan. Maar Tom zette er ook vaart achter en zorgde ervoor dat het ene na het andere media initiatief volgde zodat zijn volgers uit verveling nooit naar Dries zijn onzin moesten gaan luisteren. Want onzin verkopen dat kon hij even goed, zelfs beter want hij kan tegelijkertijd glimlachen terwijl als Dries spreekt het lijkt alsof hij op een bed brandnetels zit.

Dries is nu opeens weer uit Vlaams Belang of toch niet helemaal want dat blijft erg onduidelijk. Hij heeft de strijd met Tom van Grieken duidelijk verloren en zoals altijd neemt hij zoals een echte Trumpist de vlucht vooruit en werpt zich in een nieuw avontuur vooraleer hij volledig ten onder gaat in zijn lopende ondernemingen. Hij probeert duizend en één avonturen in de hoop dat er ooit eens 1 slaagt waardoor men de puinhopen van alle vorige en andere zal vergeten.

Hetgene je zeker mag zijn met Dries Vanlangenhove is dat je je nooit verveelt want hij zal altijd wel ergens met een nieuw idee of bedrijf afkomen tot het ook de laatste aanhanger teveel zal vervelen om er nog kostbare tijd aan te besteden.